Alles wat je over leiderschap kunt leren
​Een jonge manager werd meegedeeld, dat als hij carrière wilde maken hij meer leiderschap zou moeten tonen. Hij bezocht een aantal cursussen, raadpleegde organisatie-adviseurs en senior-managers van succesvolle ondernemingen. Hij slaagde er echter niet in uit te vinden wat leiderschap nou eigenlijk was.
Ten einde raad ging hij naar India en bezocht een goeroe, befaamd om zijn wijsheid. De manager vroeg de goeroe wat leiderschap nu eigenlijk was, zodat hij carrière kon maken. De goeroe knikte maar zei, dat het nodig was om terug te komen met een volgeling, omdat hij het anders niet kon uitleggen. De manager vroeg of het een van zijn medewerkers kon zijn, maar de goeroe schudde zijn hoofd. ‘Het moet iemand zijn die je écht navolgt.’ De jonge manager vertrok in verwarring.

Enige jaren later kwam hij terug, met zijn dochtertje van drie: ‘U vroeg me een volgeling mee te nemen, en zij volgt me waar ik maar ga.’
De goeroe glimlachte, nam het kleine meisje op schoot en vroeg: ‘En waarom volgt ze je?’
De jonge manager dacht even na en zei toen: ‘Ik denk omdat ze van me houdt.’
De goeroe knikte: ‘En waarom houdt ze van jou?’
De jonge manager dacht nog even langer na en antwoordde: ‘Ik denk omdat ik van haar houd.’
De oude goeroe grinnikte en zette het kleine kind terug bij haar vader. ‘Je weet nu alles wat ik je over leiderschap kan leren.’

Naar Phil Alexander in The New Leaders, mei/juni 1992.
Gerelateerde artikelen
De kracht van kwetsbaarheid - Brené Brown

Jouw reactie op dit artikel

Je hebt bijna toegang tot Guide to Change met Topics, hét beste online magazine over verandering met thema’s, interviews, klassiekers, DIY’s – een kennisplatform zonder reclame. Nog even je gegevens bevestigen. Je hebt nul verplichtingen als je alle intro’s en de eerste artikelen leest.
Door deze site te gebruiken, ga je
akkoord met het gebruik van cookies.
OK