Coaching for Commitment
Een organisatie met een alwetende baas die de beste beslissingen neemt, werkt niet meer. Alles delegeren is echter niet bewezen beter. Topprestaties leveren met een team of organisatie, kan alleen als de mensen betrokken zijn. De oplossing is coaching met een breder repertoire van stijlen.


 

de vier rollen van de coach

Coaching resulteert in gedrag wat tot betere resultaten leidt en een nieuw of hernieuwd commitment. Dat is commitment tot: het nemen van eigen verantwoordelijkheid, bijdragen aan organisatiedoelen en -waarden, continu leren en ontwikkelen en een voortdurende groei van de prestatie. Voor commitment zijn vier basisvoorwaarden van belang:
 
  • Duidelijkheid over doelen en waarden
  • Invloed op de eigen werkzaamheden
  • Competent zijn (bekwaamheid x bereidheid)
  • Waardering voor de geleverde bijdrage

Welke stijl heeft je voorkeur?

Kinlaw beschrijft in zijn boek ‘Coaching for commitment’ vier coachrollen die de verschillende aspecten van commitment versterken. De vier rollen zijn Gids, Klankbord, Leermeester en Uitdager (zie afbeelding). Elk met een eigen accent afhankelijk van de situatie en vraag van de coachee. Coaching volgt een logische volgorde of flow en is gericht op verandering en/of verbetering. Ze geschiedt vanuit respect en is altijd wederzijds. Als coaching eenzijdig is staat slechts de performance van de coachee ter discussie. Je bent als coach (mede-) verantwoordelijk voor de uitkomst van het gesprek. Dat alles vraagt om specifieke contact- en communicatievaardigheden. Succesvol zijn met coaching betekent de processtappen helder maken én zetten.

 

Een coachingsassessment kan inzichtelijk maken welke coachstijl je voorkeur heeft en welke extra aandacht nodig heeft. Je vult hem zelf in en krijgt feedback uit je omgeving. Een voorbeeldrapport vind je bij de downloads. Meer weten over de Coaching Skills Score Card?
Gerelateerde artikelen
Grote leiders zouden nooit hun mensen opofferen

Jouw reactie op dit artikel

Je hebt bijna toegang tot Guide to Change met Topics, hét beste online magazine over verandering met thema’s, interviews, klassiekers, DIY’s – een kennisplatform zonder reclame. Nog even je gegevens bevestigen. Je hebt nul verplichtingen als je alle intro’s en de eerste artikelen leest.
Door deze site te gebruiken, ga je
akkoord met het gebruik van cookies.
OK