Patronen leren herkennen
Een manier om te reflecteren op je eigen leiderschap of prestatiepatronen is om drie succesverhalen op te schrijven en drie verhalen waarin je mislukt bent in je leven. Dat kunnen zakelijke of persoonlijke successen zijn vanuit de jeugd tot het volwassen leven. Schrijf de verhalen zo uitgebreid of beperkt op als je zelf wilt.



Zelfreflectie

  • Lees je eigen verhalen door en merk op welke aspecten steeds terugkeren in beide soorten verhalen.
  • Was er bij een succesverhaal bijvoorbeeld altijd de samenwerking met anderen prominent, terwijl je bij het falen vooral alleen werkzaam was? Of zorgde een leider ervoor dat je kon slagen?
  • Door de factoren te identificeren die een rol speelden bij succes en falen kun je inzicht krijgen in de patronen of thema’s die voor jouw succes een belangrijke spelen.  

Feedback vragen

Kies voor een goede spiegel uit de praktijk, een 360-graden feedback, die je inzicht geeft in je impact op anderen. Welke waarde(n) hanteer je? Hoe verdeel je energie over tangibles en intangibles? Waar moet je mee stoppen en waar mee doorgaan? Wat heb je in de ogen van anderen te ontwikkelen? In hoeverre stemmen je zelfbeeld en de perceptie van je feedbackgevers overeen? Een krachtig en belangrijk hulpmiddel om wie je bent en wat je doet samen te laten vallen. Een voorbeeld 'spiegel uit de praktijk' vind je bij de downloads. Meer weten?
Gerelateerde artikelen
Secure based leadership

Jouw reactie op dit artikel

Je hebt bijna toegang tot Guide to Change met Topics, hét beste online magazine over verandering met thema’s, interviews, klassiekers, DIY’s – een kennisplatform zonder reclame. Nog even je gegevens bevestigen. Je hebt nul verplichtingen als je alle intro’s en de eerste artikelen leest.
Door deze site te gebruiken, ga je
akkoord met het gebruik van cookies.
OK